דף הבית >> נקניקים, נקניקיות ובשרים Charcuterie
נקניקים, נקניקיות ובשרים Charcuterie          
 

 
שרקוטרי (Charcuterie) היא אומנות הכנת נקניקיות ונקניקים, עישון, ייבוש ושימור בשרים.
אומנות השרקוטרי התפתחה בימים של טרום קירור ונועדה, בתחילה, לשימור הבשר לתקופות שונות ללא אמצעי קירור.
כיום העניין הוא בטעם המיוחד של מוצרי הבשר שנובע מטכניקות השימור השונות: המלחה, התססה, ייבוש וכד'.
בעולם של ימינו כאשר אנחנו מוקפים בחומרים משמרים, משפרי טעם ומראה, שאינם טבעיים, הכנת נקניקיות, ייבוש, עישון ושימור בשרים בבית אינה רק הנאה מחדוות היצירה, אלא גם דרך לשלוט על החומרים בהם משתמשים ולוודא שרק דברים טובים יהיו בהם.
עולם השרקוטרי רחב ועשיר מאוד וכולל בתוכו נקניקיות טריות וקלות להכנה אך גם בשרים מיושנים הדורשים מיומנות וידע רב, כך שהיצרנים החובבים יוכלו למצוא את המוצר המתאים לרמת המיומנות שלהם, אם זו נקניקיית בראטוורשט בווארית או נתח בשר הדורש תהליך יישון ארוך.
את הציוד והחומרים לייצור מוצרי השרקוטרי תוכלו למצוא באתרנו: שרוולים לנקניקיות ונקניקים, מלחי שימור, תבלינים ומחמצות. כל אחד בדף הקטגוריה שלו. 
כל החומרים אותם אנו מספקים בעלי תעודת כשרות וחלקם בעלי הכשר לפסח.
ב ה צ ל ח ה !!!


 

Charcuterie is the craft of preparing sausages and salami, the smoking, drying and preserving of meats.
The craftsmanship of charcuterie began before refrigeration and was meant, at the start, to preserve meat for various periods of time with no refrigeration.
Today our interest is in the special flavor of the meat resulting from preserving methods such as salting, fermenting, drying, etc.
Today we are surrounded by artificial preservatives and flavor and appearance enhancers which emphasize the need for preparation, drying, smoking and preserving meats at home. 
Not only the creative pleasure but the knowledge that we control the ingredients being used assures us that only the best have been used.
The world of charcuterie is extensive and very rich and includes both fresh, easily prepared sausages as well as aged meats requiring skill and expertise for their preparation.
Thus, the beginner manufacturers will be able to find the appropriate product for their skills. Whether this is a Bavarian bratwurst sausage or a cut of meat awaiting its long aging process only time will tell.
The equipment and ingredients for charcuterie products can be found at our website: casings for sausages and salamis, preserving salts, spices and cultures, each on the page of its category.
The ingredients we supply are certified kosher and some are also kosher for Passover.
Good Luck!

 

 

 
סדנת נקניקיות ובירה.
סדנת נקניקיות ובירה.

הכנת בירה וקולינריה ביתית
מבשלת בירה ביתית
מחיר  295.00