פותח ביפן במיוחד עבור מבשלת סאפורו, גדל כיום בארה"ב בכמויות קטנות
בעל מרירות גבוהה, אך אהוב בגין הארומה המיוחדת של פירות הדרים, עשבים ויש אומרים גם שמיר.
Bred in Japan in 1984 for Sapporo Breweries. Grown in the USA in limited quantities.
High alpha acid but very popular for its unique citrus fruit, herbal and, some say, dill aromas.
Alpha Acid 11.5 - 14.5%
Beta Acid 6 - 7.5%
Co-humulone 25 - 28%
Total Oil 1.5 - 3 mL/100g
B-Pinene 0.5 - 0.8% of total oil
Myrcene 45 - 55% of total oil
Linalool 0.3 - 0.5% of total oil
Caryophyllene 7 - 11% of total oil
Farnesene 2 - 5% of total oil
Humulene 20 - 26% of total oil
Geraniol 0.1 - 0.5% of total oil