גירסת All Grain
לתת
4.3 ק"ג Weyermann® Pale Ale Malt
0.15 ק"ג Weyermann® CaraMunich® type 3
0.3 ק"ג Weyermann® Carafa® type 3
0.5 ק"ג Weyermann® Roasted Barley
0.05 ק"ג Weyermann® Acidulated Malt
כשות
30 גר' כשות למרירות למשך 60 דקות
30 גר' כשות אנגלי ארומטי למשך 15 דקות
שמרים
שקית שמרים מסוג Safale S-04
או שמרים יבשים ווינדזור
Mashing
75 דק' בטמפ' 65 מעלות יחס מים לתת 1:3
15 דק' בטמפ' 67 מעלות יחס מים לתת 1:3.2.
גירסת רכז
לתת
3 ק"ג רכז לתת נוזלי בהיר
0.15 ק"ג Weyermann® CaraMunich® type 3
0.3 ק"ג Weyermann® Carafa® type 3
0.5 ק"ג Weyermann® Roasted Barley
0.05 ק"ג Weyermann® Acidulated Malt
כשות
30 גר' כשות למרירות למשך 60 דקות
30 גר' כשות אנגלי ארומטי למשך 15 דקות
שמרים
שקית שמרים מסוג Safale S-04
או שמרים יבשים ווינדזור
בישול:
60 דקות
תסיסה
טמפ' אידאלית: 18 - 22 מעלות במשך שבוע.
סטאוט יבש Dry Stout
בירת אייל כהה מאוד בעלת אחוז אלכוהול נמוך עם טעמי קפה ואספרסו.