דף הבית >> מתכונים >> בירה >> סטאוט יבש

גירסת All Grain

לתת
4.3 ק"ג Weyermann
® Pale Ale Malt
0.15 ק"ג Weyermann® CaraMunich® type 3
0.3 ק"ג Weyermann® Carafa® type 3
0.5 ק"ג Weyermann® Roasted Barley
 0.05 ק"ג Weyermann® Acidulated Malt



כשות
30 גר' כשות למרירות למשך 60 דקות
30 גר' כשות אנגלי ארומטי למשך 15 דקות


שמרים
שקית שמרים מסוג Safale S-04
או שמרים יבשים ווינדזור

Mashing
75 דק' בטמפ' 65 מעלות יחס מים לתת 1:3
15 דק' בטמפ' 67 מעלות יחס מים לתת 1:3.2.

 

גירסת רכז

לתת
3 ק"ג רכז לתת נוזלי בהיר
0.15 ק"ג
Weyermann® CaraMunich® type 3
0.3 ק"ג
Weyermann® Carafa® type 3
0.5 ק"ג
Weyermann® Roasted Barley
 0.05 ק"ג Weyermann® Acidulated Malt
 

כשות
30 גר' כשות למרירות 
למשך 60 דקות
30 גר' כשות אנגלי ארומטי למשך 15 דקות

שמרים
שקית שמרים מסוג Safale S-04
או שמרים יבשים ווינדזור

 
בישול:
60 דקות

תסיסה
טמפ' אידאלית: 18 - 22 מעלות במשך שבוע.

 
סטאוט יבש  Dry Stout
בירת אייל כהה מאוד בעלת אחוז אלכוהול נמוך עם טעמי קפה ואספרסו.