דף הבית >> מתכונים >> שרקוטרי >> נקניקיות "ילדים" (אמולסיה)
 
חומרים:
תערובת 80% בשר (הודו, בקר, עוף או מיקס שלהם) ו- 20% שומן
10% ממסת תערובת הבשר והשומן מים קרים מאוד.
תבלינים (לשני קילו בשר):
חצי כפית אבקת שום,
כפית אבקת חרדל,
חצי כפית כוסברה יבשה,
רבע כפית פלפל לבן,
חצי כפית פלפל שחור,
שתי כפיות פפריקה מתוקה
כפית מלח.
אופציה: שתי כפיות גדושות קטשופ
מומלץ: 30 גר' חלבון סויה.

אופן ההכנה:
לטחון את הבשר והשומן במטחנת בשר
להמיס את התבלינים במעט מים קרים
לטחון את הבשר והתבלינים במעבד מזון עד למרקם משחתי
מומלץ להכניס חלק מכמות הנוזל כקוביות קרח בזמן הטחינה על מנת לשמור על קור התערובת
הערה: מכיוון שתערובת האמולסיה מצריכה כמות נוזל גבוהה יחסית מומלץ להשתמש בחלבון סויה על מנת לקשור את הנוזל לבשר.
למלא שרוול נקניקיה, מומלץ שרוול קוטר 23 או דומה.
לבשל במים בחום של כ- 75 מעלות או לעשן במעשנת
לאחסן בהקפאה.