נתח חזה הודו (רצוי זכר) – חצי פרפר
כ- 200 גר' תערובת כבישה יבשה בסיסית (כיור 6% בהתאם למשקל הנתח)*
כפית גדושה אבקת עשן.
הכנה
למרוח בנדיבות את נתח הבשר עם תערובת הכבישה מכל צדדיו .
להניח את הנתח במסננת מעל קערה ולהשהות במקרר כ- 24 שעות
לניקוז כל הנוזלים.
לשטוף היטב את החזה וילבש אותו. בסיום ההמלחה בשר החזה
צריך להיות נוקשה.
לתלות את הנתח לייבוש במקרר כחודש.

* תערובת כבישה בסיסית:
 2 חלקים מלח
חלק אחד סוכר (דמררה, חום או סוכר קוקוס)
כיור 6% (בהתאם למשקל נתח הבשר, 2.5 גר' לקילו בשר)
אפשר להוסיף תבלינים לפי מה שרוצים.