דף הבית >> מתכונים >> בירה >> טריפל בלגי

גירסת All Grain

לתת
6 ק"ג Weyermann
® Pilsner Malt
0.5 ק"ג Weyermann
® Pale Wheat
0.5 ק"ג Weyermann
® Melanoidin Malt
0.25 ק"ג
®Weyermann® CaraHell
0.1 ק"ג
®Weyermann® Special W

תוספים

1 ק"ג סוכר בלגי גבישי (Candy Sugar) 

כשות
30 גר' כשות אירופאי למרירות כ- 7% - 5% אלפא,
למשך 60 דקות
30 גר' כשות אירופאי לארומה למשך 5 דקות

שמרים
שקית שמרי בירה יבשים לבירה בלגית

Mashing
30 דק' בטמפ' 60 מעלות יחס מים לתת 1:2.5
15 דק' בטמפ' 65 מעלות יחס מים לתת 1:3.
15 דק' בטמפ' 72 מעלות.

 

גירסת רכז

לתת
4.5 ק"ג רכז לתת נוזלי בהיר
0.4 ק"ג Weyermann
® Pale Wheat
0.25 ק"ג Weyermann
® Melanoidin Malt
0.25 ק"ג 
®Weyermann® CaraHell
0.1 ק"ג 
®Weyermann® Special W

תוספים

1 ק"ג סוכר בלגי גבישי (Candy Sugar) 

כשות
30 גר' כשות אירופאי למרירות כ- 7% - 5% אלפא,
למשך 60 דקות

30 גר' כשות אירופאי לארומה למשך 5 דקות

שמרים
שקית שמרי בירה יבשים לבירה בלגית
בישול: 60 דקות

תסיסה בטמ' של כ- 24 מעלות
הבשלה בטמפ' של כ- 30 מעלות.
עקב כמות הסוכרים הגבוהה התסיסה יכולה להיות יותר משבוע.

 
טריפל בלגי
בירת מנזרים בלגית זהובה וחזקה באלכוהול !!
פירותית עם ארומה כשותית מעודנת.