דף הבית >> מתכונים >> בירה >> דופלבוק

גירסת All Grain

לתת
5.5 ק"ג
Weyermann® Munich type 2
1.6 ק"ג
Weyermann® Pilsener Malt
0.45 ק"ג
Weyermann® CaraHell
0.03 ק"ג
Weyermann® Carafa type 1

כשות
30 גר' כשות מסוג Perle 7.5% למשך 60 דקות
15 גר' כשות מסוג Perle 7.5% למשך 15 דקות

שמרים
שתי שקיות שמרים מסוג Safale US-05
או שמרי לאגר

Mashing
15 דק' בטמפ' 63 מעלות יחס מים לתת 1:2.5
45 דק' בטמפ' 67 מעלות יחס מים לתת 1:3.

 

גירסת רכז

לתת
4.5 ק"ג רכז לתת נוזלי בהיר
0.5 ק"ג
Weyermann® Munich type 2
0.45 ק"ג
Weyermann® CaraHell
0.03 ק"ג
Weyermann® Carafa type 1

כשות
30 גר' כשות מסוג Perle 7.5% למשך 60 דקות
15 גר' כשות מסוג Perle 7.5% למשך 15 דקות

שמרים
שתי שקיות שמרים מסוג Safale US-05
או שמרי לאגר
בישול: 60 דקות

תסיסה: US-05 בטמפ' של 16 מעלות / לאגר בטמפ' של 12 מעלות.

עקב כמות הסוכרים הגבוהה וסוג השמרים התסיסה יכולה להיות יותר משבועיים.

הבירה צריכה הבשלה ארוכה יחסית
דופלבוק Doppelbock

בירת חורף גרמנית כהה וכבדה בעלת אחוז אלכוהול גבוה, כ- 7.5%