דף הבית >> מתכונים >> בירה >> דופלבוק

גירסת All Grain

לתת
5.5 ק"ג
Weyermann® Munich type 2
1.6 ק"ג
Weyermann® Pilsener Malt
0.45 ק"ג
Weyermann® CaraHell
0.03 ק"ג
Weyermann® Carafa type 1

כשות
30 גר' כשות מסוג Perle 7.5% למשך 60 דקות
15 גר' כשות מסוג Perle 7.5% למשך 15 דקות

שמרים
שתי שקיות שמרים מסוג Safale US-05
או Saflager S-23

Mashing
15 דק' בטמפ' 63 מעלות יחס מים לתת 1:2.5
45 דק' בטמפ' 67 מעלות יחס מים לתת 1:3.2.

 

גירסת רכז

לתת
4.5 ק"ג רכז לתת נוזלי בהיר
0.5 ק"ג
Weyermann® Munich type 2
0.45 ק"ג
Weyermann® CaraHell
0.03 ק"ג
Weyermann® Carafa type 1

כשות
30 גר' כשות מסוג Perle 7.5% למשך 60 דקות
15 גר' כשות מסוג Perle 7.5% למשך 15 דקות

שמרים
שתי שקיות שמרים מסוג Safale US-05
או Saflager S-23
בישול: 60 דקות

תסיסה: US-05 בטמפ' של 16 מעלות / S-23 בטמפ' של 12 מעלות.

עקב כמות הסוכרים הגבוהה וסוג השמרים התסיסה יכולה להיות יותר משבוע.

הבירה צריכה הבשלה ארוכה יחסית
דופלבוק Doppelbock

בירת חורף גרמנית כהה וכבדה בעלת אחוז אלכוהול גבוה, כ- 7.5%