דף הבית >> מתכונים >> בירה >> בלטיק פורטר

גירסת All Grain

לתת
5 ק"ג
Weyermann® Pale Ale Malt 
1 ק"ג Weyermann® vienna Malt 
1 ק"ג Weyermann® Abbey Malt 
0.6 ק"ג Weyermann® CaraMunich 3 
0.2 ק"ג Weyermann® Chocolate Wheat Malt  

כשות
30 גר' כשות מסוג Magnum משך 60 דקות
30 גר' כשות מסוג Saaz למשך 15 דקות
30 גר' כשות מסוג Styrian למשך 1 דקה

שמרים
שקית שמרי לאגר או אייל אנגלי

Mashing
15 דק' בטמפ' 63 מעלות יחס מים לתת 1:2.5
45 דק' בטמפ' 67 מעלות יחס מים לתת 1:3.2.

 

גירסת רכז

לתת
4.5 ק"ג רכז לתת נוזלי בהיר
0.3 ק"ג 
Weyermann® Abbey Malt 
0.5 ק"ג Weyermann® CaraMunich 3 
0.2 ק"ג Weyermann® Chocolate Wheat Malt  

כשות
3
30 גר' כשות מסוג Magnum משך 60 דקות
30 גר' כשות מסוג Saaz למשך 15 דקות
30 גר' כשות מסוג Styrian למשך 1 דקה

שמרים
שקית שמרי לאגר או אייל אנגל
בישול: 60 דקות

תסיסה: לאגר בטמפ' של 12 מעלות / אייל אנגלי בטמפ' של 18 מעלות.

עקב כמות הסוכרים הגבוהה וסוג השמרים התסיסה יכולה להיות יותר משבוע.

הבירה צריכה הבשלה ארוכה יחסית
בלטיק פורטר
בירת פורטר חזקה בעלת אחוז אלכוהול גבוה, כ- 7.5%