דף הבית >> מתכונים >> בירה >> Steam Beer

גירסת All Grain

לתת
4.3 ק"ג Weyermann
® Pale Ale Malt
0.4 ק"ג Weyermann® CaraMunich® type 3
0.2 ק"ג
®Weyermann® CaraAroma

כשות
30 גר' כשות Perle 7.8% למשך 60 דקות
15 גר' כשות Tetnnang 4.2% למשך 5 דקות


שמרים
שקית שמרי לאגר מסוג Saflager S-23
או Saflager W-34/70

Mashing
60 דק' בטמפ' 67 מעלות יחס מים לתת 1:3

 

גירסת רכז

לתת
3 ק"ג רכז לתת נוזלי בהיר

0.4 ק"ג  Weyermann® CaraMunich® type 3
0.2 ק"ג   
®Weyermann® CaraAroma
 
כשות
30 גר' כשות Perle 7.8% למשך 60 דקות
15 גר' כשות Tetnnang 4.2% למשך 5 דקות


שמרים
שקית שמרי לאגר מסוג Saflager S-23
או Saflager W-34/70

 
בישול:
60 דקות

תסיסה
בטמפ' של 20 מעלות במשך שבוע וחצי.

 
Steam Beer
סגנון בירה אופייני למבשלות החוף המערבי בארה"ב, המותג הידוע ביותר הוא של מבשלת Ancor
זוהי בירת לאגר בצבע נחושת המותססת בטמפרטורות שמרי אייל.