דף הבית >> מאמרי עולם הבירה

בירה עם שוקולד? - התאמת בירה ואוכל

על התאמה של בירה לאוכל פורסם במגזין יין וגורמה ספטמבר 2007
 

בישול עם בירה

מטבחים רבים בעולם עשו שימוש בבירה בבישול מימים ימימה, בעיקר היו אלה מטבחים מאזורים בהם הייתה הבירה משקה בעל מסורת וחשיבות. לאחרונה, החלה מגמה של שימוש בבירה כמרכיב בבישול גם במטבחים מודרניים.
 

כיצד מבשלים בירה - על קצה המזלג

 

מדריך לבישול בירה - חומרי הגלם

 

עבודה עם הידרומטר

מהו ההידרומטר, מה עושים איתו ואיך. מדריך לעבודה עם הידרומטמר
 

כיצד מעריכים בירה

בירה היא לא "משקה מר" וזהו. לבירה סגנונות וטעמים שונים ומגוונים. בהערכה של בירה לוקחים חלק חושי הראיה הריח והטעם. לכן כשמעריכים בירה חשוב מאוד לעשות זאת בצורה נכונה.
 

טעימות בפסטיבל הבירה בירושלים 2006

פסטיבל "עיר הבירה מס' 2" בירושלים יצר מצב בו ניתן למצוא יחד מותגי בירה מחבית שבדרך כלל לא ניתן לראותם בכפיפה אחת. החלטנו בבירדי לנצל מצב זה ולארגן סבב טעימות רוחב של בירה. פורסם באתר בקבוק ספט' 2006
 

טעימת בירה לסיכום שנת תשס"ט

שוק הבירה בישראל תוסס כבר מספר שנים, מבשלות בוטיק ישראליות הולכות וקמות ומותגי בירה חדשים מיובאים לשוק בקצב מסחרר. החלטנו לצאת ולבדוק מה התחדש בשוק הבירה הישראלי. פורסם במגזין יין וגורמה ספט' 2009.
 

תיש על הגשר - בוק ודופלבוק

הבוק היא בירה כהה, עשירה בלתת ואחוז אלכוהול גבוה, כ- 6 עד 7 אחוז. סיפורו של סגנון הבוק הוא סיפור רווי יצרים וקנאה שתחילתו בעיירה איינבק שבצפון גרמניה. BEERMAN, טור חודשי קבוע במגזין יין וגורמה 2007
 

Smoke Gets In Your Eyes - בירות מעושנות

בתקופה שלפני התקופה המודרנית נהוג היה ליבש את גרעיני הלתת בשמש או מעל אש גלויה, אי לכך לא ניתן היה להימנע מטעם העשן, שדבק בלתת. ומכאן גם הטעם המעושן שדבק בבירה. BEERMAN, יין וגורמה ינואר 2008
 

פסטיבל BEERS 2016 תל אביב

פסטיבל BEERS 2016 במתחם התחנה בתל אביב פורסם באתר סנהדרינק, ספט' 2016
 

חיפה עיר הבירה

נכון שזה לא בדיוק פסטיבל בירה אמיתי ונכון שלא נטעם שם בירה נדירה ולא מוכרת, אבל אם מזמינים אתכם לבירה ועוד להסיע אתכם לא תלכו? אז הלכנו. פורסם באתר בקבוק, ספטמבר 2006
 
בירה ואוכל
מדריכים להכנת בירה
טעימות ומותגים
אירועי בירה ופסטיבלים