דף הבית >> הכנת גבינות ומוצרי חלב Cheese Making
הכנת גבינות ומוצרי חלב Cheese Making          
 

 
בחברות קדומות, ייצור גבינה היה דרך לשמר את עודפי החלב ולשמרם לצריכה בחודשים בהם הבקר והצאן לא הניבו חלב.
בחודשי הקיץ היו החקלאים ממלאים את המרתפים בסוגי גבינות שונים חלקם לצריכה עצמית וחלקם למכירה בשוק, כך היו מעשירים את מזונם בחודשי החורף.
כיום, לעומת זאת, גיבון גבינות אינו רק דרך לשמר את עודפי החלב, אלא מטרה בפני עצמה שהתפתחה התמסחרה ונהייתה תעשייתית יותר.
כבכל תחום קולינרי, גם בתחום הגבינות נוצר הביקוש "לחזור אחורה", לצרוך גבינות תוצרת מגבנות בוטיק ומגבנות ביתיות ולשמר את הטעם.
בעולם של ימינו כאשר אנחנו מוקפים בחומרים משמרים, משפרי טעם ומראה, שאינם טבעיים, הכנת גבינות בבית אינה רק הנאה מחדוות היצירה, אלא גם דרך לשלוט על החומרים מהם נעשתה הגבינה ולוודא שרק דברים טובים יהיו בה.
עולם הגבינות רחב ועשיר מאוד וכולל בתוכו גבינות קלות להכנה אך גם כאלו שייצורן דורש מיומנות, כך שהיצרנים החובבים יוכלו למצוא את הגבינה המתאימה לרמת המיומנות שלהם, אם זו גבינה רכה או גבינה קשה הדורשת תהליך הבשלה ארוך.
את הציוד והחומרים לייצור הגבינות תוכלו למצוא באתרנו: אנזימים, מחמצות ועובשים, חומרים שונים, תבניות, מיכלים , ציוד אחר. כל אחד בדף הקטגוריה שלו. 
כל החומרים אותם אנו מספקים בעלי תעודת כשרות וחלקם בעלי הכשר לפסח.

ב ה צ ל ח ה !!!



In ancient societies cheese production was part of a successful method of preserving milk for consumption during the nonproductive months of the cattle, the sheep and the goats.
In summer, the farmers would stock their basements with different kinds of cheeses, some for home use and some for market sales. This way they could enrich their variety of foods during the winter.
Today, however, cheese production isn't only a way of preserving extra milk, but is a goal in itself. The development and marketing of cheese has become a large scale industry.
As in every culinary field, so in cheese field there is a demand for the old fashioned cheeses, the products of boutique creameries and homemade cheeses with their original fine flavors.
In today's world we are surrounded by artificial preservatives, flavor and appearance enhancers. Homemade cheese isn't only an enjoyable and creative hobby but is also an excellent way of controlling the ingredients from which the cheese is made, thus, assuring that only the best ingredients are used.
The extensive and rich world of cheese includes both easily prepared cheeses and those, requiring advanced skills, thus allowing less experienced manufacturers to find the cheese which suits their level of skillfulness whether that be a soft cheese or a hard cheese requiring a long ripening process.
The ingredients and the equipment needed for cheese production can be found on our web site: enzymes, cultures and mould, various ingredients, molds, containers and other equipment, each on its category page.
All the supplies we offer have Kashrut certificates and some are even kosher for Passover.

Good Luck!