דף הבית >> מתכונים >> בירה >> בירת חיטה בלגית

גירסת All Grain

לתת

2 ק"ג Weyermann® Pilsener Malt
2.5 ק"ג
Weyermann® Pale Wheat Malt

כשות
30 גר' כשות מסוג E.K Golding 4.2% למשך 60 דקות

תוספות
250 גר' דבש
25 גר' גרגירי כוסברה
25 גר' קליפות תפוז מריר

שמרים
שקית שמרים מסוג Safbrew S-33
או Saflbrewr WB-06

Mashing
15 דק' בטמפ' 63 מעלות יחס מים לתת 1:2.5
45 דק' בטמפ' 67 מעלות יחס מים לתת 1:3.2.

 

גירסת רכז

לתת
3 ק"ג רכז לתת חיטה בהיר

0.3 ק"ג Weyermann® CaraPils
0.2 ק"ג
Weyermann® Pilsner Malt
0.2 ק"ג Weyermann® Pale Wheat Malt

כשות
30 גר' כשות מסוג E.K Golding 4.2% למשך 60 דקות

תוספות
250 גר' דבש
25 גר' גרגירי כוסברה
25 גר' קליפות תפוז מריר

שמרים
שקית שמרים מסוג Safbrew S-33
או Saflbrewr WB-06

 
בישול: 60 דקות, דבש ותבלינים ברבע שעה האחרונה.

תסיסה: טמפ' של 25 מעלות ומעלה.

 
בירת חיטה בלגית
בירת חיטה בלגית מתובלת כ- 4.5% אלכוהול